Bel/mail nu voor een afspraak:
06-19050320
leergolfen@gmail.com

Oefen uw distance control

Topspelers hebben een "distance control" van 2 of 3 meter, die nauwkeurigheid hebben ze nodig om te scoren en toernooien te kunnen winnen. Het makkelijkste is dit door het maken van een "volle" swing. Alles wat daar qua swing binnen valt is lastig: hoever moet ik draaien, moet ik mijn polsen knikken, en zo ja, hoeveel.

Oefen uw distance control door "standaard" swings te maken

Kijk eens hoe ver een bal gaat met een swing zonder knik en hoe ver de bal gaat met een swing met volledige knik. Alles wat er tussen zit is moeilijk. Als je de afstanden die je hiermee gaat slaan in je hoofd hebt zitten ga je makkelijker de baan rond; je weet beter wat voor swing je waar moet maken.

Oefen uw distance control door 'voorkeur swing' te ontwikkelen

Een andere optie om meer grip te krijgen op uw afstanden is om een "voorkeur swing' te ontwikkelen en die met verschillende stokken uitvoeren. Oefen deze swing met al uw stokken zodat u weet hoe ver u slaat met welke stok.

06-19050320  of  leergolfen@gmail.com

 


Plaats reactie:

Pro tips:

Van belang is dat u bij een putt lijn met een break kijkt naar het punt van de hole waar de bal daadwerkelijk in de hole valt.
Voor het vasthouden van uw concentratie is het belangrijk om water te blijven drinken. Om het hongergevoel te voorkomen is het verstandig om enkele bananen en/of voedzame repen mee te nemen!