Bel nu voor een afspraak:
06-19050320

Leer de kunst van het concentreren

Bij het golfspel is men al snel druk met "het ergens heel hard aan denken" of erger nog: fanatiek proberen ver te slaan.

"Denken" en "proberen" staan echter haaks op optimale concentratie!

Door een positief en reëel plan zo goed mogelijk te voelen en te visualseren komt u steeds makkelijker in een ontspannen "mood" zodat de kans op goede en aanvaardbare swings veel groter wordt!

Heus, door uw eigen tijd hiervoor te nemen is spectaculaire verbetering mogelijk.

 

U kunt in de voorbereiding natuurlijk best één "keypoint" bewust oefenen maar tijdens de swing met de bal is de mind geparkeerd door b.v. visualisatie.  U laat  de analytische denk-geest dus met rust en u geeft zich vervolgens helemaal over aan de supervloeiende vrije swing!

 

Als het bij u prettige gevoelens oproept is het óók prima om de mind parkeren in de onderbuik en zo het clubhoofd verder helemaal vrij te laten. (jezelf centreren door rustige buikademhaling)

 

Het beoefenen van dit voorbereidings ritueel is werkelijk fantastisch:  u wist waarschijnlijk niet wat er allemaal mogelijk was!   Blijf wel met beide benen op de grond staan en speel geduldig accepterend  verder: schot voor schot.   ENJOY, ENJOY.

 

TIP: Neem les van uw Home-Pro.  

Hij begeleidt u graag bij deze ontdekkingsreis zodat u zich niet laat frustreren door bijvoorbeeld het naar de bal moeten blijven kijken.  Jarenlange ervaring heeft mij geleerd dat het mooie balletje de meesten van ons (vaak onbewust) uitnodigt tot een "hit".   Dit in plaats van een swing erdoor heen:  volg 'm dus alleen als hij naar uw doel vliegt!

Mijn advies is dus om uw geest ergens anders te parkeren.

.

Tot ziens op de Keppelse.

06-19050320

Pro tips:

Van belang is dat u bij een putt lijn met een break kijkt naar het punt van de hole waar de bal daadwerkelijk in de hole valt.
Voor het vasthouden van uw concentratie is het belangrijk om water te blijven drinken.